sarsuela marinera de peix fresc


Ingredients per a sis persones
-Rap per a 6 persones a rodanxes
-Lluç per a 6 persones a rodanxes
- 3/4 de musclos
- 3/4 de cloïsses millor del país, si és possible (no xinas no Japó)
2 calamars frescos a rodanxes
1 o 2 gambes fresques de Vilanova per persona
1  o 2 escamarlà fresc de Vilanova (Escamarlà)

8 grans d'all (6 escalibados 2 crua)
ñoras de 4 a 6 (pebrots secs)
1 llesca petita de pa fregit
50 grams d'ametlles crues pelades.
50 grams d'avellanes pelades.
1 got petit de qualitat de conyac.
----l'oli d'oliva.
Sal, només lleugerament a rap, lluç, calamars i gambes
 
Peix de roca Fumet (brou de llum)
Preparació en 5 passos

Primer)  posar les nyores amb aigua molt calenta la nit abans per poder treure bé la molsa.

DOS) obrir els musclos al vapor i els reservem.

En tercer lloc) en una batedora elèctrica o en un morter, posar els pebrots, ametlles, avellanes (6 grans d'all escalibats y 1 de cru)  i el pa fregit, molt poca Sal i amassar bé. (Poso una Cayenna per fer-li un toc picant suau)

QUATRE)  és van passant per la paella amb oli les rodanxes de rap, lluç, també el calamar en farina molt lleuger, perquè no es trenqui després, sobretot el lluç, fer.ho així dóna un toc més densa a la salsa.

CINQUÈ) posar tots els peixos a la cassola, excepte les gambes i flamejar amb una mica de conyac, cobrir amb el fumet, quan començi agafar el bull , afagir la picada, musclos, cloïsses, tot, baixar el foc deixar que cuini a foc lent una estona... mirant de tant en tant i per moure's per tal que no s'enganxi.
2 minuts abans d'apagar el foc, posar les gambes fresques a la part superior. Presentar en la mateixa cassola.

Nota: el llorer és massa fort per una sarsuela, li trenca el sabor gustós NO POSAR.
perd l'esplendor del peix mediterrà.

ÈXIT ASSEGURAT; PEIX MOLT FRESC
atenciò amb la sal, molt poca,