com fer un bon FUMET de peix (per sopa o fumet)

Fumet de peix natural, base per arrosos de peix i fideuà
i per pròximes receptes de cuina marinera meditèrrania.


Per aconseguir un bon fumet natural de peix haurem de fer el següent.
En una cassola amb oli hi posarem a fregir 1 cabessa d'alls pelats i més tard 2 tomaquets grossets ben madurs (no cal pelar) 1 ceba petita, 1 mica de fonoll, farem que quedi molt reduit i els alls torradets (color fosquet) a continuació afegim 1 de kg. aproximat d’espines, caps i retalls de peix blanc –lluç, rap, llenguado, gall (aquest fa un caldo molt apreciable), crancs, cintes, etc., tot de peix fresc, i uns grans de pebre. Quan estigui sofregit li afegirem aigua bona, deixant que bulli poc a poc durant al menys ¾ d’hora. Tot seguit ho passarem pel colador xinès exprimint-ho amb la mà de morter fins a treure-li tot el suc. Ho guardarem a la nevera quan estigui fred.
(mai amb peix blau, mai espècies, màxim una nyora)
la sal al gust, o també 2 pastilles de brou de peix avecrrrrmmm