Gall del Penedès amb gambes de Vilanova

menjar i foto meus
A una cassola fregir lleugerament les gambes i flamejar-les amb el brandy. Retirar les gambes un cop flamejades. En el mateix oli, fregir el gall tallat en octaus i retirar. En el mateix oli afegir la ceba i quan comenci a daurar, afegir el tomàquet rallat.
Un cop fet el sofregit afegir el vi blanc, ofegar uns minuts per evaporar l’alcohol i afegir els brous de carn i peix.
Un cop comenci a bullir afegir el gall i coure a foc molt lent per 1,5 hores.
A part, preparar la picada d’ametlla amb la xocolata.
Finalment afegir a la cassola les gambes i la picada i deixar coure 8 minuts més.

Ingredients per a 4 persones
12 Gambes de Vilanova 1 gall jove de corral de 1200 gr.
150 gr. de tomàquet fresc pelat i sense llavors 150 gr. de ceba rallada
4 dl.  de brou de carn suau 2 dl. de brou de peix suau
cacau amarg 30 gr. de ametlles torrades
1 got de vi blanc sec i copa de brandy
oli, sal i pebre