fricandó de la iaia de carn

 foto: montse

Ingredients per a 6 persones

1.200 Kgrms. de carn de vedella de tapa plana, o demanar a la carnissera un bon tall per fricandó tallat en forma de bistecs molt fins.
500 grs. de ceps o llanegues o trompetes de la mort, (també barreja de bolets)
6 tomàquets madurs
2 cebes grans
Oli d'oliva
1 branca de canyella
Farina de blat
Sal i Pebre




Tallar la ceba i els tomàquets.
Fer daurar i reduir la ceba i reservar.
Enfarinar els bistecs
Anar fregint lleugerament els bistecs d'un en un i reservar.

En el mateix oli dels bistecs, abocarem els tomàquets i ho deixarem reduir.
El tomàquet, ha d'agafar un color més fosc. Afegir-hi la ceba, deixarem fer xup xup amb un parell de gots d'aigua calenta,
passarem pel xinés aquest sofregit.
El posarem a la casola amb els bistecs i la branca de canyella.
(la canyella és el secret del fricandó, mai llaurer)

Xup xup, baixarem el foc i afegim els bolets que els hem donat un tomb per la paella si son frescos i afegit tot seguit al fricandó. Aquest de la foto son moixornons secs, posats en remull i afagits amb el suquet de l'aigua quan fa xup-xup-

I lo dit que fagi xup xup tot plegat.
Una horeta de xup xup suau (depén de cada cuina, clar!) brandarem de tant la casola, que no s’enganxi. La salsa s’ha de reduir. quedar espesseta, no espessota, ja m’enteneu.

AQUEST MATEIX FRICANDÓ AL DETALL I TOT EXACTE ES POT FER DE PEIX AMB RAP I BOLETS,
NO SI POSA LA CANYELLA QUAN ÉS DE PEIX I AL SOFREGIT S'HI PIQUEN DOS ALLETS. QUEDA PERFECTE !